Junny Simons

Mijn persoonlijke weblog

Hoveniersbedrijf goede voorbereiding op het tuinseizoen

Het tuinseizoen gaat bijna van start. Genieten in de buitenlucht bij je eigen huis in je tuin vol planten, bloemen, heerlijke zitplekken in zon of schaduw. Iedereen doet dat graag en over een tijdje bereiken de temperaturen het niveau dat het ook weer kan. In de ochtend een ontbijtje in de tuin, in de avond een diner een terras in de avondzon en later op de avond relaxen onder een fijne overkapping of bij een knetterend vuurtje.

Maar voor het zover is zal je tuin eerst zomerklaar moeten worden gemaakt. Een goede voorbereiding is het halve werk geldt ook voor de tuin. Als je alle werkzaamheden in het voorjaar goed uitvoert kun je het hele seizoen volop van het buitenleven genieten. Wanneer je een flinke tuin hebt, een druk leven hebt of misschien al wat op leeftijd bent kan dit een zware klus zijn. Een hoveniersbedrijf kan je hierbij ondersteuen.

Hoveniersbedrijf Zutphen

Snoeien, gazon en onkruid in de tuin
Onder het zomerklaar maken van een tuin vallen verschillende onderdelen. Het eerste waar vaak aan gedacht wordt is het snoeien van de afgestorven planten en de takken van bomen en het aanpakken van het gazon. Voor een mooi groen gazon in de zomer begin je in de lente al met het verticuteren. Hierdoor krijgt de grond weer lucht en daarmee ook de wortels van het gazon. Afhankelijk van de staat van het gazon moet deze worden bemest, heeft deze kalk nodig en/of moet deze worden doorgezaaid.

Bodem verbeteren in je tuin
Het voorjaar is ook een goed moment om de bodem te verbeteren. Aan de hand van een bodemanalyse wordt bekeken hoe de samenstelling van de grond is. Daarop wordt een passend advies uitgebracht zodat je er zeker van bent dat je de tuin de juiste bemesting geeft. Zo kun je straks genieten van prachtig bloeiende en groeiende planten, hagen en bomen in je tuin.

In het voorjaar steken ook de eerste sprieten onkruid de kop op in je tuin. Door er op tijd bij te zijn beperk je het onkruid de rest van het jaar. Zo kun je straks meer genieten van je tuin omdat je niet steeds bezig bent om de boel bij te houden.

Veranderingen in de tuin
Het voorjaar is ook het juiste moment om een aantal veranderingen in je tuin door te voeren. Wil je planten verpoten, nieuwe stukken tuin aanleggen of misschien bomen planten dan is dit het juiste moment. De meeste planten zijn nog in rust. Zo hebben ze zo min mogelijk te lijden wanneer er aan ze gesjord word en ze tijdelijk in minder goede omstandigheden leven.

Hulp van en hovenier
Veel van deze tuinwerkzaamheden kun je zelf uitvoeren, maar soms is het fijn om professioneel advies te krijgen van een ervaren hovenier. Ook kan het zijn dat je zelf niet in staat bent om al deze werkzaamheden op tijd klaar te krijgen door ouderdom of een druk bestaan. Dan is de hulp van een hoveniersbedrijf en mooie uitkomst.

A.A. Living Garden design kan je hiermee helpen. Ze geven je niet die ondersteuning die je nodig hebt en maken daarmee van jouw tuin een comfortabele tuin. Op de website http://www.aalivinggardendesign.nl/tuinonderhoud vind je meer informatie over wat zij je kunnen bieden op het gebied van tuinonderhoud.

 

vr, april 15 2016 » Uncategorized