Junny Simons

Mijn persoonlijke weblog

Wat is Mediation en wanneer heb je het nodig?

Een mediator is niemand anders dan een persoon met een juridische achtergrond die u begeleid tijdens een conflict. Het voordeel van mediation is dat een zaak sneller kan worden opgelost dan wanneer er een procedure aanhangig word gemaakt. In veel gevallen is het dus ook goedkoper om voor mediation te kiezen. Bij Schoebroek Advocaten en Mediators streven we ernaar om een zaak zsm af te ronden. In de meeste gevallen zijn beide partijen tevreden met het voorstel en gaan akkoord middels een overeenkomst. Om wat voor een soort conflict het ook gaat, als beide partijen bereid zijn om tot een overeekomst te komen dan heeft een mediation kans van slagen.

Omdat u en de tegenpartij gezamelijk met een oplossing komen, sluit de oplossing vaak beter aan bij de behoeften en wensen van u en de ander. De kans op een redelijke verstandshouding is met een mediation dan ook meer voor de hand liggend dan wanneer een procedure aanhangig wordt gemaakt.

Wanneer heb je mediation nodig?

Bij mediation komt u altijd samen tot een oplossing en ontloopt u de rechtzaal. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch gelijk heeft, maar juist meer om de oplossing te vinden die voor iedereen akoord is. Zolang beide partijen bereid zijn om in gesprek te gaan over een oplossing is een mediation vaak de beste route.

Benieuwd of Mediation geschikt is voor het conflict waarmee u te maken heeft?

Neem dan vrijblijvend contact op met Schoebroek Advocaten & Mediators.

ma, mei 6 2019 » Uncategorized